Föreningen erbjuder fritt internet för för alla som bor i Lövgården 1 (uppdaterad 2023-05-30)

Från och med 1 juni beräknas alla som vill kunna ta emot fritt internet (upp till 1 000 mb/s nedladdning). Signalerna kommer att distribueras via bredbandbolagets gamla uttag. Tekniska begränsningar gör att det inte är möjligt att ha både fritt internet från Stockholms Stadsnät tillsammans med Telenors tjänster eftersom de samsas om samma kabel. 

Vår nya internetoperatör heter Stockholms stadsnät  https://www.stockholmsstadsnat.se/tjanster/  De kommer att skicka ut ett Välkomstbrev till alla hushåll under vecka 19/2023.

För att kunna ta emot den fria internet uppkopplingen behöver du ha/skaffa en router med ingång för en internetkabel Cat-6 från Bredbandsbolagets uttag till routern (se bilagerad bild nedan).Hur kraftfull router du behöver skaffa beror på om du kör med kabel eller trådlöst samt beroende på hur långt från routern din dator/mobil/tv befinner sig. 

Observera att det alltid finns Tele2:s TV grundbutbud fritt via koaxialkabel i antennuttaget. Precis som tidigare. Du som har internet och eventuellt utökat TV utbud från Tele2 (f d Comhem) påverkas inte tekniskt av det nya erbjudandet. 

Du som INTE vill ha fritt bredband utan hellre behåller Telenors tjänster

De som önskar ha kvar Telenor för TV och/eller internet måste meddela styrelsen detta senast den 20 maj. Maila till styrelsen@lovgarden1.se eller lägg ett meddelande i brevlådan i tvättstugan port 18 om du vill har kvar Telenor och INTE önskar Stockholms stadsnät. Ange namn på den som har Telenor-kontraktet och lägenhetsnummer. Alla som INTE meddelar styrelsen om att de vill ha kvar Telenor kommer att bli automatiskt ansluta till Stockholms stadsnät. Den som tackar nej till fritt internet nu kan senare ansluta sig men får då betala en anslutningskostnad.

Koppla in router

För att endast använda internet utan extra tjänster (tv, telefoni) behöver du bara ansluta en router med ingång för en internetkabel Cat-6 som ansluts till bredbandsuttaget. Om du tidigare haft uppkoppling från Telenor har du redan en kabel ansluten.

Om du inte haft en kabel i Bredbandsbolagets dosa tidigare måste du ansluta en sådan. Ofta finns en kort kabel med när du köper en router. Du kan se hur dosan ser ut och hur du ska öppna den och ansluta en kabel i bilagan nedan.

Routrar som Stockholms Stadsnät testat och rekommenderar i nätet finns att köpa i webbshopen på www.stockholmsstadsnat.se. Det går även att köpa router från valfri återförsäljare av elektronikprodukter (t.ex. Claes Ohlson, Elgiganten, Webhallen, NetonNet, Kjell & Co). 

Tjänstedelare för ytterligare tjänster

För att ansluta fler tjänster som bredbands-tv, behöver du en så kallad tjänstedelare XG6846 som finns att köpa i webbshopen på www.stockholmsstadsnat.se. Bredbands-tv Stockholms Stadsnät samarbetar med Sappa och Allente om tv via bredbandet https://www.stockholmsstadsnat.se/tjanster/tv/. Abonnemang kan den som önskar beställa direkt från dem. Utbud, kanalpaket och aktuella erbjudanden finns på www.sappa.se samt www.allente.se.

Bredbandstelefoni

Till bredbandet går det att ansluta hemtelefonen (fast telefon med 08 nummer). Ett "Lilla Abonnemanget" per hushåll ingår i föreningens avtal. Med Lilla Abonnemanget betalar du enbart för de samtal du ringer. Läs mer på sida 10 i bredbandsguiden (bilaga). Prislista för samtal samt telefonidosa hittar du på hemsidan www.stockholmsstadsnat.se under fliken kundtjänst/telefoni.

Kundtjänst

Öppettider:

Vardagar kl. 08.00–22.00,

lördag-söndag samt helgdag kl. 10.00–18.00

Telefon: 08-5012 20 10

E-post: kundtjanst@stosn.se