Nu börjar vi justera den eftersläpande elkostnaden på våra avier

Föreningen har haft fem månaders eftersläpning av elkostnaden på hyres- och avgiftsavier. På avierna för november och december 2023 kommer vi att minska eftersläpningen.

Den nuvarande eftersläpningen har vi haft sedan föreningen köpte fastigheten av Huge 2018. Detta har bland annat varit ett problem vid bostadsförsäljningar, då säljaren fått fortsätta att betala elräkningar efter försäljningen. Det har också varit svårt att ha koll på den el som vi boende förbrukat i närtid. 

För att minska eftersläpningen börjar vi med att lägga in elkostnaden för juni och juli på den hyres-/avgiftsavi som avser november (som ska betalas i slutet av oktober). 

Därefter gör vi samma sak med elkostnaden för augusti och september, som då läggs på hyres-/avgiftsavin för december (som ska betalas i slutet av november).

På så sätt minskar vi eftersläpningen med två månader. För närvarande kan vi inte korta ner eftersläpningen ytterligare, beroende på att vi måste hinna få fakturan från vårt elbolag innan Fastum producerar avierna.